Červená čočka s klobásou
Publikováno 23.11.2018 v 11:35 v kategorii Luštěniny, přečteno: 41x
Suroviny:3/4 hrnku červené čočky, 2 menší nebo 1 větší klobása i pikantní, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 mrkev, kousek celeru, zeleninový vývar, bobkový list, sůl, pepř, chilli podle chuti, olej
Postup:Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky, celer nastrouháme na jemno a klobásu nakrájíme na větší kousky.Na oleji orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme klobásu a po opečení vmícháme mrkev a celer. Já jsem trochu cibule a klobásy odebrala na polití, ale není to nutné.Po krátkém opečení přisypeme čočku, koření a podlijeme vývarem. Podléváme postupně a po chvilkách mícháme.Vaříme cca 15-20 minut do změknutí čočky a mrkve. Před koncem vaření vmícháme utřený česnek a čočku dochutíme. Podáváme s chlebem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů