Červené fazole na slanině
Publikováno 26.07.2018 v 11:22 v kategorii Luštěniny, přečteno: 32x
(recept je na více porcí) -Suroviny:60 dkg červených fazolí, 12 cibulek, 2 karotky, 15 dkg uzeného bůčku nebo anglické slaniny, 3 stroužky česneku, láhev červeného vína, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, masový bujón, sůl, pepř a svazeček petrželky, tymiánu a bobkového listu
Příprava:Nejdříve na sádle osmahneme na drobno nakrájené cibulky, česnek i slaninu nebo bůček, krátce nato nakrájenou karotku, mouku a ještě chvíli smažíme. Dále přidáme přes noc namočené fazolky, bujón, svazek bylin, sůl, pepř a zalijeme červeným vínem. Vaříme 1 – 1,5 hod. Často mícháme a vyvařenou tekutinu doplňujeme vínem. Výraznou časovou úsporou je předvaření fazolí v tlakovém hrnci. Fazole tak změknou rychleji a vaření při vysokém tlaku je k nim šetrnější. Použít samozřejmě můžeme i fazole z konzervy, ale ty už bývají lehce ochucené, což nemusí úplně vyhovovat. Hotové jídlo podáváme s chlebem. Jako doplněk a důležitou součást večeře nezapomeňte na Svatovavřinecké víno, které jsme v receptu použili. Jemně doladíte a zvýrazníte chuť výborného jídla francouzské kuchyně.
Komentáře
Celkem 0 komentářů