ČERVENÉ KARÍ S KREVETAMI
Publikováno 12.06.2018 v 13:54 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 22x
Seznam: krevety 16 kusů (celé, 16-20 kusů), zázvor 1 lžíce (nasekaný), česnek 1 lžíce (nasekaný), kari pasta 2 lžíce (červená, 2-4 lžíce), kokosové mléko 800 mililitrů, kafírové listy 4 kusy, rybí omáčka 4 lžíce (4-6 lžic), cukr třtinový 1 lžíce, bazalka 1 svazek (thajská), šťáva limetková (z 0.5 limetky), paprička chilli červená 1 kus, olej 1 lžíce (rostlinný), sůl, zelenina (libovolná: cuketa, fazolky, brokolice))
Postup: Ve větší pánvi (ideální je wok) rozpalte lžíci oleje a zprudka na něm opečte zázvor a česnek. Přidejte kari pastu (začněte 2 lžícemi, v průběhu vaření můžete přidá- vat) a lehce ji orestujte. Zalijte asi třetinou kokosového mléka a nechte probublat asi 5 minut, aby se tuk začal oddělovat od tekutiny. Pak přilijte zbytek mléka a přiveďte k varu. Přidejte krevety a 2 natrhané kafrové listy a stáhněte plamen, krevetám stačí pár minut, jinak budou gumové. Začněte s dochucováním: nejdřív přidejte 1 lžíci cukru a 4 lžíce rybí omáčky a zakápněte limetovou šťávou. Vylaďte chuť podle sebe a případně přidejte cukr, limetovou šťávu nebo rybí omáčku.
Komentáře
Celkem 0 komentářů