Česnečka po španělském způsobu
Publikováno 11.06.2018 v 08:04 v kategorii Polévky, přečteno: 24x
Suroviny: česnek (tolik stroužků, na kolik si troufáte) asi 1 palice, olivový olej, drůbeží vývar 1 litr, uzená španělská paprika (pálivá i sladká) podle chuti, starší chléb 4 krajíce, vejce 4 ks
Postup: Česnek oloupejte a nakrájejte ho na tenké plátky. Osmažte ho na větším množství olivového oleje, aby zezlátl, ale nespalte ho. Zalijte horkým vývarem a přidejte asi 1 lžíci uzené papriky. Stranou si dejte vařit vodu a až bude vřít, opatrně do ní po jednom nechte sklouznout rozklepnuté vejce z naběračky. Povařte (pošírujte), jen aby bílek zpevnil, ale žloutek zůstal tekutý. Vejce vyndejte děrovanou naběračkou. Chléb osmažte dozlatova buď na troše oleje, nebo nasucho opečte v troubě nebo topinkovači. Na dno každého talíře dejte krajíc chleba, zalijte ho opaprikovaným vývarem s česnekem a pak opatrně do každého talíře vložte pošírované vejce. Polévku ihned podávejte. Každý si na talíři lžící rozšťouchne vejce, které se v horké polévce dovaří. Chléb v polévce změkne a dá se pak jíst lžící dohromady s polévkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů