Chalupářská játra
Publikováno 12.06.2018 v 11:47 v kategorii Kuřecí, přečteno: 17x
Ingredience: 700 g vepřových jater, 1 velká cibule, 200 g paprik (směs barev), 200 g rajčat, 3 lžíce oleje, podle chuti sůl a pepř, 1 hrst čerstvého nebo větší špetka sušeného tymiánu, 2-3 lžíce kečupu, 50 g nastrouhaného sýra
Postup: Játra odblaníme, opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na plátky, které opečeme v rozpáleném oleji. Hotová játra dáme zatím stranou na talíř a ve výpeku osmahneme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Po 2 minutách přidáme nakrájené papriky a rajče. Zeleninovou směs podle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a kečup. Vše dusíme (můžeme podle potřeby průběžně podlévat) tak dlouho, dokud zelenina nezměkne. Potom do směsi přidáme osmažená játra a necháme je prohřát. Podáváme s bramborem nebo rýží a před servírováním posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů