Chilli con dýně
Publikováno 27.08.2018 v 07:26 v kategorii Mleté maso, přečteno: 41x
Suroviny:menší dýně, např. Hokkaidó 1 ks,olivový olej 1 lžíce,cibule, nakrájená nadrobno 1 ks,řapíkatý celer, nakrájený nadrobno 2 řapíky,česnek jemně nasekaný 2 stroužky,červená chilli paprička,mleté hovězí 600 g, konzervovaná krájená rajčata 800 g (2 plechovky),konzervované tmavé fazole 400 g (1 plechovka)
Postup:Dýni rozkrojte na čtvrtky, vyberte semínka a dužinu nakrájejte na kostičky (Hokkaidó dýni nemusíte loupat, ostatní druhy dýní oloupejte).Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli, celer, česnek a chilli papričku. Smažte asi 6 až 7 minut, promíchávejte. Přidejte mleté maso a na vysokém plameni smažte 10 minut, až zhnědne. Vmíchejte rajčata, dýni, osolte, opepřete a uveďte do varu. Pak plamen snižte a pod pokličkou pokrm duste 20 minut za občasného promíchání, až dýně změkne. Do kastrolu přidejte fazole a vše vařte ještě 2 až 3 minuty. Chilli podávejte v hlubších miskách s čerstvým pečivem nebo tousty, je výborné i další den, kdy se chutě rozleží. Je to jeden z pokrmů, který nemá cenu připravovat v malém množství a dá se i výborně zmrazit.
Komentáře
Celkem 0 komentářů