Chlupaté knedlíky z cukety
Publikováno 11.06.2018 v 09:40 v kategorii Knedlíky a knedlíčky, přečteno: 21x
Ingredience: 1 velká nebo 2 menší cuketa, trocha soli, o 150 g méně než cukety hrubá mouka, 1 vejce, 1 lžíce dětská krupička
Postup: Cuketu omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle a hodně osolíme. Necháme ji alespoň 15 minut vypotit. Potom vymačkáme veškerou přebytečnou vodu a cuketu zvážíme. Promícháme ji s hrubou moukou, které musí být o 150 g méně. Dále přidáme krupičku a vejce a podle chuti přisolíme. Pravděpodobně to nebude potřeba, protože v cuketě zbyla ještě sůl z vypocení. Vše řádně promícháme. Ve velkém hrnci necháme vařit vodu. Pomocí dvou lžic vytvoříme z cuketové hmoty zkušební knedlíček, dáme ho vařit do vody a po 4 minutách ho vyndáme. Pokud je knedlíček pevný a nerozpadá se, je těsto v pořádku. Pokud se rozpadá, přidáme ještě hrubou mouku. Potom tvarujeme knedlíky a uvaříme je ve vodě doměkka. Cuketové chlupaté knedlíky podáváme nejlépe s plátky uzeného masa, ozdobené cibulkou osmaženou na másle.
Komentáře
Celkem 0 komentářů