Recepty z rájePřes 1000 receptů

Cibulová omáčka

Publikováno 11.06.2018 v 09:57 v kategorii Omáčky, přečteno: 34x

Ingredience: 750 ml silného hovězího vývaru, 4 cibule, 2 lžíce mouky, 2 lžíce másla, 5 snítek tymiánu, sůl, pepř

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme, přidáme cibuli a na mírném plameni postupně restujeme. Nejdříve necháme cibuli zesklovatět a poté pomalu karamelizovat (15 až 20 minut). Cibule by neměla rychle zhnědnout. Hotovou cibuli zaprášíme moukou a zasmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme svázané snítky tymiánu a povaříme asi 10 až 15 minut. Snítky tymiánu vyjmeme, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka v mixéru. Barvu omáčky ovlivníme tím, jak silně opečeme cibuli a jíšku z mouky. Podáváme k pečeným masům, ideálně k vepřovému.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?