Cibulová omáčka s pažitkou
Publikováno 11.06.2018 v 09:56 v kategorii Omáčky, přečteno: 39x
Suroviny: extra panenský olivový olej 15 ml, cibule, rozčtvrcená a nakrájená na tenké plátky 1 ks, řecký jogurt 250 g, čerstvá nasekaná pažitka, čerstvý rozmarýn 1 snítka, mořská sůl 1 špetka, čerstvě namletý černý pepř 1 špetka
Postup:Na malé pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli. Na mírném ohni pozvolna restujte 15 minut. Nechte vychladnout. Řecký jogurt dejte do malé hlubší misky a přidejte vychladlou cibulku, nasekanou pažitku a rozmarýn. Vše dobře rozmixujte. Hotovou omáčku dochuťte čerstvě namletým pepřem a solí. Podávejte třeba ke grilované zelenině nebo k pečeným bramborám.
Komentáře
Celkem 0 komentářů