Cibulová polévka s krupicí
Publikováno 11.06.2018 v 08:24 v kategorii Polévky, přečteno: 25x
Ingredience: 200 g cibule, 30 g tuku, 30 g krupice, 1 ks vejce, 1 l vody, 1 ks masoxu, 1 lžička vegety, 0,5 lžičky kari, 1 špetka soli
Příprava: Cibuli nakrájíme na půlkolečka, část podusíme na tuku. Zalijeme vařícím vývarem z masoxu, dosolíme a uvedeme do varu. Přidáme zbývající cibuli, vsypeme krupici a za stálého míchání vaříme asi 10 min. Poté vlijeme rozšlehané vejce a necháme je srazit. Polévku dochutíme vegetou a trochou kari. Do hotové polévky vsypeme pokrájenou pažitku nebo petrželku.
Komentáře
Celkem 0 komentářů