Cibulová pomazánka s nivou
Publikováno 11.06.2018 v 09:30 v kategorii Pomazánky, přečteno: 27x
Ingredience: 2 PL másla (28 g), 1 velká cibule, jemně nakrájená, 1 ČL soli, 1 stroužek česneku, lisovaný, 2 ČL Worcestershire omáčky, 1 1/4 hrnku kysané smetany, 1/4 hrnku majonézy, 1/8 ČL kajenského pepře, 1/4 ČL čerstvě mletého černého pepře, 60 g nivy, 2 PL mléka, případně více dle potřeby, chipsy nebo bageta na podávání
Postup: Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli a sůl a za stálého míchání vaříme asi 20 minut, dokud nezkaramelizuje. Přidáme česnek a dál vaříme asi 1 minutu. Sundáme z plotny. Vmícháme Worcestershire omáčku a promícháme, cibulovou směs přendáme do misky a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. V kuchyňském robotu smícháme do hladka zakysanou smetanu, majonézu, oba pepře, polovinu nivy a 2 PL mléka. Pokud je směs příliš hustá, přidáváme postupně 1 PL mléka až získáme správnou konzistenci. Vmícháme cibuli a druhou polovinu sýra. Před podáváním řádně vychladíme, resp. doporučuji pomazánku udělat alespoň večer před podáváním a nechat přes noc v lednici. Všechny chutě se krásně rozvinou. Podáváme s bramborovými chipsy jako dip nebo jako pomazánku na bagetě. Pomazánka vydrží v lednici cca 1 týden přikrytá potravinovou fólií.
Komentáře
Celkem 0 komentářů