Cikánská na kastróle
Publikováno 15.06.2018 v 08:23 v kategorii Vepřové, přečteno: 20x
Ingredience: 1,5kg vepřového masa, 60ml světlého piva, 100ml slunečnicového oleje, gyros koření, 1 PL medu, 2kg brambor nakrájených na plátky, pepř a sůl od chuti, 2 cibule – může být 1 červená a 1 bílá, 100g slaniny, 4-5 stroužků česneku, 200g zakysané smetany, sůl, chilli, pepř, petrželka od chuti
Postup: Maso si naporcujeme a napácujeme v marinádě z gyros koření, medu, oleje a piva ještě den před pečením, aby se spojily chutě. Pekáč si potřeme tenkou vrstvou oleje nebo masti a naskládáme na něj polovinu brambor nakrájených na plátky. Na plechu je osolíme, opepříme. Na to naskládáme polovinu množství cibule nakrájené na kolečka. Slaninu si nakrájíme na menší kostky a rozsypeme ji mezi brambory a cibuli. Na závěr přidáme marinované maso. Celý postup vrstvení opakujeme ještě jednou. Pekáč zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů na cca 50-60 minut. Mezitím si připravíme smetanovou omáčku. Kysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem a přidáme libovolné koření. Před koncem pečení vyjmeme pekáč z trouby a odstraníme alobal. Na vrch vylijeme smetanovou omáčku a bez alobalu dáme opět do trouby při stejné teplotě, dokud smetana nezačne hnědnout.
Komentáře
Celkem 0 komentářů