Recepty z rájePřes 1000 receptů

Čína z kapra

Publikováno 18.07.2018 v 11:19 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 20x

Ingredience:500 g filetů z kapra, vrchovatou lžíci škrobové moučky, 1 vejce, sůl, mletý zázvor a papriku, drcený koriandr, olej, 60 g mrkve, 60 g pórku, 40 g cibule, sladkou sójovou omáčku, bílé víno

Postup:Rybí maso nakrájejte na stejnoměrné kousky, nudličky. Ze škrobu, vejce, soli a koření ušlehejte marinádu. Podle vaší chuti můžete do marinády přidat třeba česnek, sójovou omáčku pro výraznější barvu i jiné koření. Do marinády pak nudličky z kapra vmíchejte a nechte chvilku odstát. Mezitím si nakrájejte na stejnoměrné a úhledné tenké řezy mrkev, cibuli a pórek. Na rozpáleném oleji nejlépe v pánvi vok opékejte kousky ryby tak dlouho, až nejsou patrné syrové části. V tuto chvíli přidejte zeleninu v tomto případě jako první mrkev která je nejtvrdší, pak cibuli a až úplně nakonec pórek. Krátce vše osmahněte. Číňané si na dohotovení pokrmu připravují zahušťovací a ochucovaní zálivku. Smíchejte proto víno a sójovou omáčku, můžete přidat i trošičku škrobové moučky a vše pak vlijte do pánve. Důkladně promíchejte a kratičce zaduste a podávejte.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?