Recepty z rájePřes 1000 receptů

Citronové krevety se žampiony

Publikováno 31.07.2018 v 09:14 v kategorii Ryby a mořské plody, přečteno: 41x

Ingredience:700 g syrových očištěných krevet, 2/3 hrnku bílého vína,1/4 hrnku másla, 1/4 hrnku olivového oleje, 6 stroužků česneku, 1 střední bílá cibule, 1/4 lžičky mleté sladké papriky, 1/2 lžičky mořské soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1/4 hrnku sušených rajčat bez nálevu, 230 g žampionů, 2 citrony, 350 g těstovin linguine, 1/2 hrnku zelené petržele - nemusí být, strouhaný parmezán - nemusí být

Postup:Citronové krevety se žampiony a s těstovinami linquine jsou jídlem pro opravdové labužníky. Jejich příprava není složitá a skvělé jídlo máte uvařené do hodiny. Nejprve uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, odložíme je stranou a ponecháme si 1 hrnek vody, ve které se vařily. Jeden citron rozkrojíme na poloviny a nakrájíme ho na tenké plátky. Kůru z druhého citronu nastrouháme a nasypeme do mísy. Šťávu z tohoto citronu k ní přidáme. Ve vyšší pánvi zahřejeme olej společně s máslem na střední teplotu. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, utřený česnek a pokrájené houby. Vše dusíme asi 5 minut. Pak do pánve přidáme citronovou šťávu s kůrou, plátky citronu, pokrájená sušená rajčata a vaříme dalších 5 minut. Po této době přidáme pepř, papriku, sůl a chardonnay a vše za stálého míchání povaříme ještě 3 až 5 minut, až se víno vyvaří. Nyní do pánve přidáme krevety a 4 až 6 minut je povaříme. Občas vše důkladně zamícháme, a když krevety zrůžoví, odstavíme pánev z plotny. Do směsi s krevetami nakonec opatrně přimícháme uvařené těstoviny. Podle potřeby přidáme i trochu vody z těstovin. Podávat můžeme posypané strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?