Citronový dort s Mascarpone
Publikováno 19.06.2018 v 14:25 v kategorii Dorty, přečteno: 32x
Ingredience:Těsto: 100g sušenek bez náplně (například Bebe), 125g másla
Krém: 4 žloutky, 4 lžíce cukru, 1 citronová esence, 2 citrony, 500g Mascarpone
Postup: Sušenky rozdrtíme a smícháme s povoleným máslem. Těsto dáme do nevymazané formy, uhladíme do výšky asi 2,5 cm a pečeme v předehřáté troubě 10-12 min na 200 stupňů. Žloutky s cukrem, citronovou šťávou a citronovou esencí vyšleháme do pěny, přimícháme mascarpone, zalijeme tím upečené těsto a necháme ztuhnout v lednici. Jako ozdobu si můžeme připravit citronovou polevu. V malém kastrůlku rozehřejeme 2 lžíce cukru, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a asi 1dcl vody, povaříme, aby se cukr rozpustil. Při podávání dort ozdobíme vzniklou polevou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů