Čočka s vůní zázvoru
Publikováno 15.06.2018 v 11:15 v kategorii Luštěniny, přečteno: 24x
Ingredience: 1 červená cibule, 2 stroužky česnek, trocha olivového oleje, 2 hrnky uvařená čočka, 1 lžička čerstvý nastrouhaný zázvor, 1 lžíce nasekaná petrželka, 1 lžíce nasekaný libeček, trocha soli a pepře
Postup: Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na drobné kousky nebo jej prolisujeme. Na pánev nalijeme trochu oleje, orestujeme cibulku doměkka a ke konci přidáme česnek. Do hlubší pánve dáme uvařenou čočku, jemně zakapeme olejem, přidáme zázvor, bylinky a orestovanou cibuli s česnekem. Na mírném ohni krátce prohřejeme. Podle chuti dosolíme a opepříme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů