Čokoládová roláda s jahodami
Publikováno 20.06.2018 v 07:34 v kategorii Rolády, přečteno: 31x
Ingredience: 4 vejce, 100 g cukru moučky, 2 lžíce horké vody, 50 g hořké čokolády, 100 g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 1 měkký tvaroh, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 šlehačka na šlehání, 200 g jahod
Postup:Žloutky s cukrem a horkou vodou utřeme do světlé pěny. Asi 30 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni a zašleháme ke žloutkům.Postupně přisypáváme mouku s kakaem a pořádně mícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka zapracujeme do těsta. Nalijeme na plech s pečicím papírem a dáme péct při 180 °C přibližně na 12–15 minut, ne více, aby se roláda nevysušila a nedrobila. Vyjmeme z trouby a ještě zatepla srolujeme i s pečicím papírem. Necháme vychladnout. Tvaroh smícháme s cukry, šlehačku vyšleháme dotuha a přimícháme ji. Vychladlou roládu opatrně rozbalíme a sloupneme pečicí papír. Naplníme 2/3 krému a nadrobno nakrájenými jahodami. Zavineme, potřeme zbylým krémem, postrouháme čokoládou a ozdobíme jahodami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů