Čokoládové Truffle v jahodovém prášku
Publikováno 20.06.2018 v 07:33 v kategorii Moučníky, přečteno: 26x
Základ: 200 g hořká čokoláda, 100 g mléčná čokoláda, 1-2 PL likér Amaretto, 125 g mascarpone, Obal: 4 PL lyofilizované ovoce, 4 PL moučkový cukr
Postup přípravy: Nad párou rozpustíme čokolády, necháme je vychladnout. V misce rozmícháme mascarpone, přidáme likér a promícháme. Postupně zašleháme rozpuštěnou a vychladlou čokoládu. Přikryjeme fólií a odložíme do chladničky ztuhnout. Necháme pouze do chvíle, dokud z hmoty můžeme pomocí malé lžičky tvarovat truffle ve velikosti vlašského oříšku. Lyofilizované jahody jsem jednou viděla v obchodě Mark and Spencer, ale tehdy jsem je nekoupila. Teď jsem se zahrála na Popelku a nasbírala jsem je z corn flakes. Jahody rozmixujeme i s moučkovým cukrem (použila jsem mlýnek na kávu). Čokoládové truffle obalujeme v ovocném prášku. Držíme je v ledničce a před podáváním necháme chvilku odstát při pokojové teplotě.
Komentáře
Celkem 0 komentářů