Čokoládový koláč se sušenými švestkami
Publikováno 20.06.2018 v 07:30 v kategorii Koláče, přečteno: 30x
Ingredience: 1 Margot, 150 g másla, 250 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžíce studené vody, 200 g hořké čokolády, 100 g mléčné čokolády, 500 ml smetany ke šlehání, 70 g másla, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 5 žloutků, 200 g sušených švestek, 100 ml rumu
Postup přípravy: Sušené švestky namočíme do rumu. Z mouky, másla, cukru, vejce a vody vypracujeme hladké těsto a dáme do lednice alespoň na hodinu. Těsto tence rozválíme a dáme do vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto dáme pečicí papír a nasypeme na něj suché fazole. Pečeme při teplotě 190 ˚C 20 minut, odstraníme papír s fazolemi a pečeme ještě 10 minut. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, smetanu, máslo, cukr a kakao. Po vychlazení směs vlijeme do vyšlehaných žloutků a promícháme. Na korpus poklademe švestky, nastrouháme tyčinku Margot a na to nalejeme náplň. Pečeme při teplotě 150 ˚C asi 35–40 minut. Na závěr můžeme posypat kakaem nebo moučkovým cukrem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů