Čokoládový perník s lentilkami
Publikováno 20.06.2018 v 07:29 v kategorii Moučníky, přečteno: 214x
Ingredience: 1 ks Lentilky, 340 g hladké mouky, 1 lžíce kakaa Orion, 2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1/2 sáčku prášku do perníku, 220 g cukru krupice, 250 ml mléka, 100 ml oleje, 1/2 lžičky skořice, 1 citrón, Sůl, máslo a hladká mouka na vymazání pekáčku, 50 g másla, 150 ml smetany ke šlehání, 200 g hořké čokolády Orion, 1 polévková lžíce oleje
Postup přípravy: Troubu předehřejeme na 180°C. Mouku prosejeme přes cedník a smícháme dohromady s cukrem, kakaem, solí, kypřícím práškem, skořicí a práškem do perníku. Vejce prošleháme s mlékem a smícháme se sypkou směsí. Potom přidáme olej a nastrouhanou kůru z omytého, chemicky neošetřeného citrónu. Těsto vlijeme do vymazaného pekáčku vysypaného moukou a dáme péct. Perník pečeme 30 - 40minut. Hotový perník vyndáme z trouby a necháme zchladnout. Mezitím si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu, do které přilijeme smetanu, přidáme máslo a lžíci oleje. Vše pečlivě rozmícháme. Hotovou polevou namažeme perník a posypeme lentilkami.
Komentáře
Celkem 0 komentářů