Čokoládový sen
Publikováno 20.06.2018 v 07:28 v kategorii Moučníky, přečteno: 23x
Ingredience:250 ml smetany ke šlehání, 100 ml mléka, pár kapek vanilkového extraktu, 220 g hladké mouky, 30 g kakaového prášku, špetka soli, 200 g cukru krupice, 450 g jahod, 2 lžíce cukru moučky, 2 lžíce nastrouhané čokolády na vaření, na posypání moučkový cukr
Postup:V nádobě ušleháme smetanu, mléko a pár kapek vanilkového extraktu. Nemáme-li extrakt, nahradíme část cukru cukrem vanilinovým. Vzniklou směsí zalijeme prosátou mouku s kakaem, solí a cukrem. Všechny přísady důkladně promícháme. Kulatou koláčovou nebo dortovou formu vyložíme pečicím papírem a vlijeme do ní těsto, které uhladíme. Omyté jahody překrájíme, promícháme s moučkovým cukrem a rozložíme je na těsto asi 1 cm od okraje.V troubě vyhřáté na 180 °C koláč pečeme asi 45 minut. Potom jej necháme úplně vychladnout a posypeme čokoládou. Před podáváním poprášíme cukrem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů