Crema di zucca (Dýňový krém)
Publikováno 11.06.2018 v 08:13 v kategorii Polévky, přečteno: 28x
Ingredience: 800g očištěné dýně – vydlabaná a odříznutá od kůry – tozn. čistá dužina, 250g Ricotty, případně měkký tvaroh, 80g másla, 4 plátky Pancetty – angl. Slanina, snítka tymiánu, 120g mražených hub, sůl a bílý pepř dle chuti
Postup: Dýni nakrájíme na kostky cca 2 na 2cm, dáme na vytřený pekáček máslem a 15min pečeme v troubě na 180 stupňů. Na pánvi opečeme pancettu a na stejném výpeku ze slaniny orestujeme houby s tymiánem. Dýni orestujeme na másle a zalijeme vývarem podle potřeby (podle konzistence, postupně se ze směsi stává kaše). Rozmixujeme, přidáme Ricottu a rozmícháme do hladkého krému. Můžeme dochutit solí, při servírování dáme navrch houby a plátek slaniny.
Komentáře
Celkem 0 komentářů