Croissant s kuřecím salátem
Publikováno 12.06.2018 v 13:11 v kategorii Kuřecí, přečteno: 25x
Suroviny:150 g kuřecího masa - pečeného nebo orestovaného, 2 croissanty, 3 stonky řapíkatého celeru, 3 jarní cibulky
190 g Kunín zakysané smetany 15%
1 lžíce olivového oleje1 lžička citronové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 plátky sýru Emmental, 4 listy ledového salátu, sůl, pepř
Postup:Upečené kuřecí maso nakrájíme na kousky široké asi 1 cm. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Cibulky očistíme a nakrájíme najemno. Vše vsypeme do misky, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, zakysanou smetanu a dijonskou hořčici. Důkladně promícháme. Dochutíme pepřem a solí. Croissanty rozkrojíme a každou ze spodních půlek poklademe dvěma listy ledového salátu. Lžící navršíme na listy kuřecí salát a přidáme plátek sýru. Nakonec přiklopíme vrchní částí croissantu. Tip: Kuřecí salát můžeme podávat bez croissantu, pouze na trhaném ledovém salátu.
Komentáře
Celkem 0 komentářů