Cukeťačka s čabajskou klobásou
Publikováno 26.07.2018 v 11:38 v kategorii Polévky, přečteno: 28x
Suroviny- 2 cukety, 1 velká cibule2-3 stroužky česneku3 brambory1 lžíci červené papriky1/3 lžičky drceného kmínu2 lžíce kvalitního kečupuolejpepřsůlocetcukr1 čabajskou klobásu, nebo nějakou podobnou1 smetanu1.5 lžíce mouky (nebo podle potřeby)2 l vývaru nebo vodu a gelový bujon1 malou feferonku (nemusí být) Dále: Na ozdobu: zakysanou smetanu, papričku a pár koleček klobásky
Postup:Brambory oloupeme, nakrájíme na kostečky, cuketu oloupeme, vydlabeme všechnu měkkou část a nakrouháme na nudličky, cibuli na kostečky, klobásu na kolečka, česnek prolisujeme a malou feferonku na drobné kostečky.Na oleji osmažíme cibuli do zlatava, přidáme česnek, necháme rozvonět a nasypeme papriku, kmín a brambory. Pořádně promícháme a přidáme vývar, čabajskou klobásku (necháme pár koleček na ozdobu), osolíme, opepříme a necháme vařit, až jsou brambory téměř měkké.Potom přidáme nastrouhanou cuketu a vaříme, až je měkká cuketa i brambory. Hotovou polévku dochutíme kečupem, dle potřeby solí i pepřem a můžeme i trochu octem a cukrem. Provaříme a zahustíme smetanou s moukou a ještě krátce necháme přejít varem. Na talíři ozdobíme lžící zakysané smetany, kolečky klobásky, papričkou a něčím zeleným.
Komentáře
Celkem 0 komentářů