Cuketová buchta s vůní perníku
Publikováno 20.06.2018 v 07:37 v kategorii Moučníky, přečteno: 30x
Suroviny: přírodní krupicový cukr 1 hrnek, žitná celozrnná mouka 1 hrnek, pšeničná celozrnná mouka 2 hrnky, rostlinný olej 3/4 hrnku, vejce 3 ks, najemno nastrouhané cukety i se šťávou, kterou pustila 3 hrnky, soda 1 lžička, dřeň z 1 vanilky, 1 lžička extraktu nebo 1 vanilkový cukr, mletá skořice 1 lžička, mleté nové koření 1lžička, mletý zázvor 1-2 lžičky, mletý kardamon 1 lžička, sůl špetka, kakao 3 lžíce, kůra z 1 bio citronu, chia semínka 2-3 lžíce, moučkový cukr na poprášení
Postup:Troubu předehřejte na 160 °C (horkovzduch). Velký plech nebo čtverhrannou formu vymažte máslem a vyložte papírem na pečení. V míse promíchejte nastrouhanou cuketu se šťávou s vejci, olejem, kůrou a chia semínky. V jiné míse promíchejte zbylé suché přísady. Obě směsi pak spojte, těsto vlijte do formy a pečte 20 až 25 minut. Špejlí, vpíchnutou do středu těsta vyzkoušejte, jestli už je propečené, ale těsto nepečte příliš do sucha.
Komentáře
Celkem 0 komentářů