Cuketová hořčice
Publikováno 09.07.2018 v 08:08 v kategorii Cuketa, přečteno: 31x
Suroviny:2,5 kg oloupané cukety bez jader, 1 velká palice česneku, 50 g třtinového cukru, 1 lžíce soli, 500 ml octa (klasický 8% 1 : 1 s vodou nebo vinný/jablečný 3 - 4% nebo obyčejné stolní víno), 250 ml vody, 100 ml oleje, 100 g hořčičných semínek, chilli paprička dle chuti, 2 lžíce kurkumy
Postup:Cuketu nakrájejte na kostky, vložte do velkého hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte ostatní koření a vařte do změknutí. Poté rozmixujte do hladké hmoty a vařte ještě do požadovaného zhoustnutí (hořčice může být trochu řidší). Pak naplňte do čistých, nejlépe vyvařených skleniček. Uzavřete a na chvíli obraťte dnem vzhůru. Pak znovu otočte a obsah trochu sklepněte bouchnutím o stůl, aby nezůstal na víčku. Nechte vychladnout a skladujte na chladnějším, tmavém a suchém místě.
Komentáře
Celkem 0 komentářů