Cuketová kyselice s bramborami, koprem a houbovými škvarky
Publikováno 11.06.2018 v 08:13 v kategorii Polévky, přečteno: 33x
Suroviny: střední cuketa 1 ks, cibule 1 ks, střední brambory 4 ks, máslo 1 lžíce, hladká mouka 1 lžíce, vývar 1,5 litru, zakysaná smetana 1 kelímek, čerstvý kopr, sůl, čerstvé houby
Postup: Nejprve na másle zesklovaťte cibuli, tu zasypte moukou a upražte světlou cibulovou jíšku. Zalijte chladným vývarem, dobře rozmíchejte a přidejte na kostičky nakrájené brambory. Podle potřeby osolte. Po cca 10 minutách přidejte nahrubo nastrouhanou cuketu a vařte ještě cca 7–10 minut. Nakonec vmíchejte smetanu pokojové teploty, prohřejte a po odstavení vmíchejte posekaný kopr. Můžete ještě dokyselit troškou octa. Pokud chcete přidat houbové škvarečky, tak je upražte zvlášť na pánvi s olejem, osolené a okmínované a přidejte do hotové polévky.
Komentáře
Celkem 0 komentářů