Cuketová polévka
Publikováno 11.06.2018 v 08:05 v kategorii Polévky, přečteno: 13x
Ingredience: 680 g italské klobásy, nakrájené, 2 hrnky celeru nakrájeného na drobné kostičky, 900 g cukety nakrájené na 1,25 cm palce, 800 g rajčat z plechovky, 2 zelené papriky, nakrájené na kousky, 1 hrnek nakrájené cibule, 2 lžičky soli, 1 lžička bílého cukru, 1 lžička sušeného oregana, 1 lžička italského koření, 1 lžička sušené bazalky, 6 lžic nastrouhaného parmezánu
Postup: Rozpalte plotnu a pánev a středně velkém plameni. Dejte do pánve klobásu a míchejte 5 až 7 minut. odstraňte mastnotu. Přimixujte celer do klobásy a míchejte asi 10 minut. Do pomalého hrnce dejte párkovou směs, cuketu, rajčata, papriku, cibuli, sůl, cukr, oregano, italské koření, bazalku a česnekový prášek. Vařte na nízkém stupni po dobu 4 až 6 hodin. Každou porci posypejte jednou lžící parmezánu.
Komentáře
Celkem 0 komentářů