Recepty z rájePřes 1000 receptů

Cuketová polévka se smetanou a parmazánem

Publikováno 17.07.2018 v 13:29 v kategorii Polévky, přečteno: 33x

Ingredience: 1 kg mladých cuket (i se slupkou), 1 malá cibule, 4-5 stroužků česneku, olivový olej, 2 vrchovaté lžíce strouhaného parmazánu, 100 ml smetany, 750 ml zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, 1 lžička lístků čerstvého tymiánu, pár lístků bazalky, petrželová nať

Postup: Omyté a osušené cukety podélně rozpůlíme a pak nakrájíme na půlkolečka. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme nadrobno. Ve větší pánvi zahřejeme trochu oleje, osolíme ho, přisypeme cibuli, česnek, tymián a necháme zpěnit. Pak přidáme nakrájené cukety a na středním plameni je za občasného míchání opékáme, až změknou, 10-15 minut. Opečené cukety přesypeme do hrnce, zalejeme vývarem, opepříme, přivedeme k varu a povaříme 8-10 minut. Děrovanou lžící vybereme z hrnce kompotovou misku uvařených cuket. Do hrnce přidáme bazalku a všechno rozmixujeme dohladka. Odebrané cukety vyklopíme z misky zpátky do hrnce, přidáme smetanu, parmazán, promícháme, přivedeme k varu a povaříme asi minutu. Odstavíme a vmícháme najemno posekanou petrželku. Na talíři můžeme polévku posypat opečenými kostičkami rohlíku.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?