Cuketové francouzáky
Publikováno 11.06.2018 v 14:08 v kategorii Cuketa, přečteno: 23x
Potřebujete:2 středně velké cukety (takové co ještě nemají velká semínka), 150 g jakékoliv uzeniny nebo masa (plátky nebo kostičky), 1 cibule nebo klidně šalotka či jarní cibulka, 1 vajíčko, 150 ml smetany, cca 4 plátky sýru, sůl, čerstvě mletý pepř, Přidat můžete i houby, rajčata, hrášek, kukuřici.. a skvělé jsou i bylinky nebo třeba mletá uzená paprika, fantazii se meze nekladou :)
Postup: Troubu si předehřejte na 200°C. Cuketu nakrájejte na širší kolečka (přibližně půl centimetrová). Na dno pekáčku dejte jednu vrstvu koleček cukety, osolte a opepřete a na ni poklaďte plátky uzeniny. Pokud budete přidávat ještě jiné ingredience, dejte je na uzeninu. Opět dejte vrstvu cukety, uzeniny a nakonec cukety, stejně jako když děláte francouzské brambory. Nakonec dejte plátky sýru. Vajíčko rozšlehejte se smetanou, špetkou soli a pepřem a polijte jím celou horní vrstvu v pekáčku. Přikryjte alobalem, ať se sýr nespálí a dejte péct do trouby. Po cca 10 minutách alobal sundejte a pečte odkryté, dokud sýr lehce nezezlátne.
Komentáře
Celkem 0 komentářů