Cuketové palačinky z kefíru
Publikováno 15.04.2019 v 11:20 v kategorii Cuketa, přečteno: 44x
Suroviny: 300 g cukety (2 malé cukety do 5 cm síly), 1 KL soli, 3 vejce, 300 ml kefíru (nebo kyšky, podmáslí), cca 200 g hladké mouky, 1/2 KL jedlé sody, lžíce pokrájené hladkolisté petrželky, olej na smažení, zakysaná smetana
Postup: Cukety i se slupkou nastrouháme na hrubším struhadle, posolíme, promícháme a necháme odstát. Po deseti minutách je důkladně vymačkáme - vodu z nich vylijeme (je dost slaná). Přidáme vejce, kefír, petržel, v případě potřeby ještě dosolíme, metlou prošleháme a postupně zašleháme mouku promíchanou s jedlou sodou. Je dobré - jako u jiných palačinek - nechat těsto, které by mělo být husté jako na lívance, alespoň čtvrt hodiny odstát. Postupně na trošce oleje smažíme - těsto nalijeme sběračkou na pánev a oblou částí lžíce rozetřeme po celé ploše. Hotové palačinky podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů