Cuketové rizoto
Publikováno 12.07.2018 v 11:16 v kategorii Ostatní, přečteno: 33x
Suroviny: olivový olej 1 lžíce,cibule, oloupaná a nasekaná 1 ks,česnek, oloupaný a rozdrcený 1 stroužek,kostičky slaniny 60 g, rýže na rizoto (Arborio, Carnaroli) 125 g, horký zeleninový vývar 450 ml, velká nastrouhaná cuketa 1 ks, máslo 1 lžíce, vyzrálý čedar 2 lžíce, sůl, čerstvě namletý černý pepř
Postup:Na mírném ohni rozehřejte ve velké hlubší pánvi olej. Přidejte cibuli a nechte ji asi 5 minut měknout. Přidejte česnek a slaninu a smažte dalších 5 minut, dokud nezačnou hnědnout. Přisypte rýži a za stálého míchání restujte 5 minut, potom přidejte 150 ml vývaru a mírně vařte dalších 5 minut. Potom přidejte dalších 150 ml vývaru a pomalu vařte, dokud se všechna tekutina neabsorbuje. Přilijte zbývající vývar, přidejte nastrouhanou cuketu a vařte dalších pár minut, dokud rýže nebude měkká a krémová. Sundejte pánev z ohně, přidejte máslo a nastrouhaný sýr. Před podáváním dobře ochuťte.
Komentáře
Celkem 0 komentářů