Cuketovo-žampionové karbanátky se sýrem
Publikováno 07.07.2018 v 13:00 v kategorii Cuketa, přečteno: 32x
Suroviny: 250 g mladé cukety, 3-4 střední žampiony, 100 g sýru Gouda, 1 vejce, 1 starší rohlík, 1 stroužek česneku, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce strouhanky do směsi + podle potřeby pažitka, petrželka, sůl, pepř, tuk na smažení
Postup:Cuketu nastrouháme i se slupkou nahrubo. Osolíme ji a vmícháme rohlík nakrájený na kostky. Směs dáme na cca 10 minut odpočinout, aby rohlík vsákl tekutinu.Mezitím nastrouháme sýr, žampiony a česnek. Všechny suroviny spojíme v kompaktní hmotu a dochutíme. Připravíme strouhanku a tvarujeme v ní karbanátky. Ihned vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme z obou stran do zlatova. Jsou dobré teplé i studené. Podáváme s vařenými bramborami nebo kaší. Taky studené s chlebem a zeleninou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů