Recepty z rájePřes 1000 receptů

Cuketový chléb

Publikováno 11.06.2018 v 14:01 v kategorii Cuketa, přečteno: 28x

Ingredience: 1 cuketa o váze asi 350 g, 2 lžičky soli, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 350 g hladké mouky, 7 g sušeného droždí

Postup: Cukety nastrouháme nahrubo, posypeme lžičkou soli a necháme asi 20 minut vypotit. Potom přebytečnou vodu vyždímáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a na něm zpěníme cibuli dozlatova, potom přidáme česnek, nakonec cuketu a společně restujeme asi 2 minuty. Necháme vychladnout. Do mísy nasypeme asi dvě třetiny mouky, přidáme droždí, olej, sůl a vychladlou cuketu. Vše promícháme a doprostřed nalijeme 125 ml vlažné vody. Znovu promícháme a vytvoříme těsto. To potom přeneseme na pomoučený vál a hněteme rukama asi 10 minut. Postupně přisypáváme zbylou mouku, pokud je potřeba, můžeme přisypat i trochu víc. Z těsta vytvarujeme bochník a přeneseme ho na plech vymazaný olejem. Bochník přikryjeme potravinovou fólií potřenou olejem a necháme kynout na teplém místě asi 30 minut. Těsto potom potřeme vodou a posypeme hrubou solí a dáme do trouby předehřáté na 220 °C. Takto pečeme 10 minut, potom troubu stáhneme na 170 °C a pečeme dalších 30 minut. Před krájením necháme chléb vychladnout.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?