Daněk se smetanovou omáčkou
Publikováno 11.09.2018 v 10:27 v kategorii Zvěřina, přečteno: 29x
Ingredience: 800 g daňčího hřbetu, olej, 50 g namletých jader vlašských ořechů, 1 vejce, 100 ml sladké smetany, sůl, mletý pepř, mletý kmín, 200 g vepřové bránice Na omáčku: 50 g másla, 100 g hladké mouky, 400 ml mléka, olej, 200 g lišek, 1 lžička drceného kmínu, 400 ml sladké smetany, mletý bílý pepř, sůl
Příprava: Maso nakrájíme na porce a prudce ho opečeme na oleji. Odřezky dvakrát semeleme, přidáme ořechy, vejce a smetanu. Osolíme, opepříme, dochutíme kmínem a důkladně zamícháme. Touto směsí potřeme maso a zabalíme ho do bránice. Vložíme na pekáč a v předehřáté troubě při 200 °C pečeme 5 minut. Pak stáhneme teplotu na 70 °C a pečeme ještě 40 minut. Omáčka: Máslo rozpustíme, přisypeme hladkou mouku a připravíme jíšku. Zalijeme ji mlékem a vaříme 30 minut. Na rozpáleném oleji orestujeme lišky, ochutíme kmínem a přidáme do základu. Přidáme smetanu, dochutíme bílým pepřem a osolíme.
Komentáře
Celkem 0 komentářů