Dezert Kremšnita
Publikováno 19.06.2018 v 14:41 v kategorii Moučníky, přečteno: 22x
Ingredience: 1 balení listového těsta, 100 g cukru, ½ l mléka, 3 vejce, vanilkový lusk, moučkový cukr, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl smetany, 50 g másla, ½ citronu
Postup: Listové těsto upečeme v troubě do zlatova. V hrnci ohřejeme mléko s vanilkovým luskem, necháme si kapku mléka na rozmíchání kukuřičného škrobu a hladké mouky. Žloutky vyšleháme s troškou cukru, zbytek cukru přidáme do mléka. Do vyšlehaných žloutků vmícháme směs mouky a škrobu a vše najednou nalijeme do mléka. Mícháme do té doby, než směs zhoustne. Zakápneme šťávou z půlky citronu a přidáme trochu nastrouhané citronové kůry. Vyšleháme bílky a zamícháme je do směsi. Dno formy pokryjeme upečeným listovým těstem, nalijeme směs (2cm pod okraj), vyšleháme smetanu a natřeme ji na směs. Vše přikryjeme zbylým listovým těstem a dáme do lednice alespoň 3 hodiny chladit. Při servírování pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů