Recepty z rájePřes 1000 receptů

Dezert s’mores

Publikováno 20.06.2018 v 07:26 v kategorii Moučníky, přečteno: 8x

Krusta: 1 hrnek změklé máslo, 1/2 hrnku cukr, 1 a 1/2 hrnku hladká mouka, 2 ks žloutek

Krém: 200 g čokoláda, 50 g máslo, 100 g hladká mouka, 2 ks vejce

Povrch: Marshmallow (bílé, barevné)

Postup přípravy: Koláčovou, dortovou formu, či malý plech vymažeme trochou tuku a na dno vložíme kus pečicího papíru. Připravíme si krustu. Všechny ingredience smícháme v misce do hladkého těsta. Struktura a barva bude připomínat bramborový knedlík. Přibližně dvě třetiny těsta rovnoměrně namačkáme na dno. Zbylé těsto rozřízneme na půl, vyválíme dva válečky, dostatečně dlouhé, aby seděly kolem vnitřního obvodu formy, a mačkáním vytvoříme okraje. Na dno uděláme vidličkou několik dírek a krustu dáme na chvíli vychladit do lednice. Poté na povrch vložíme další kousek pečícího papíru a na ten nasypeme nevařené fazole, hrách nebo rýži, abychom těsto zatížili a to se při pečení nezvedalo. Pečeme na 175°C, dokud nám okraje nezačnou zlátnout. Poté vyndáme, vysypeme zátěž a necháme chvilku vychladnout. Připravíme si náplň. Nad vodní lázní si rozpustíme čokoládu. Přimícháme máslo a rovněž necháme rozpustit. Necháme chvíli zchladnout a poté přidáme mouku a vejce. Pokud máme raději sladší dezert, přidáme ještě tak 2 lžíce cukru. Krém vlijeme do korpusu a znovu vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut, dokud není náplň na dotek pevná. Vyjmeme, povrch poklademe marshmallow a ještě na pár minut vložíme do trouby, aby se lehce rozpustily a zezlátly. Po vychladnutí krájíme na jednotlivé čtverečky či jako klasický dort.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?