Recepty z rájePřes 1000 receptů

Divočák s černou omáčkou

Publikováno 29.11.2018 v 10:18 v kategorii Zvěřina, přečteno: 38x

Suroviny:mrkev 2 kusy, petržel kořenová 2 kusy, celer 1/2 kusu (bulvy), cibule 2 kusy, ocet jablečný 50 mililitrů, pepř 6 kuliček, hřebíček 6 kusů, skořice 1 kus (celá - 5cm), nové koření 4 kuličky, tymián 1 lžička, bobkový list 2 listy, voda 2 hrnky, špek 100 gramů, kančí maso 600 gramů (kýta), sádlo 2 lžíce, mouka pšeničná hladká 2 lžíce, marmeláda 100 gramů (brusinková), švestky sušené 100 gramů, sůl

Postup:Očištěné mrkve, petržele a celer nakrájejte na kostky. Cibule oloupejte a rozkrojte na osminky. Ocet s kořením dejte do hrnce, přisypte nakrájenou zeleninu, osolte a vše zalijte vodou. Povařte asi 15 minut. Špek nakrájejte na špalíčky a kýtu odblaňte. Ostrým nožem pak do ní kolmo vpíchněte otvory, do kterých vsuňte špalíčky špeku. Vložte do pekáče, přelijte marinádou a nechte uležet alespoň 24 hodin. Druhý den maso vyjměte z marinády a osušte. Ve velkém kastrolu rozehřejte sádlo a maso na něm ze všech stran osmažte. Na stejném sádle osmažte i okapanou zeleninu, v níž se maso marinovalo (zbylou marinádu si nechte na podlévání masa). Maso vraťte k zelenině, podlijte trochou marinády, přiklopte pokličkou a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 70 minut a průběžně podlévejte. Poté sundejte pokličku a kýtu ještě 20 minut dopečte. Hotové maso vyjměte, výpek vyduste na tuk a zaprašte moukou. Přidejte hrnek vody, marmeládu a švestky nakrájené na kousky. Povařte alespoň 10 minut a podávejte nejlépe s domácím knedlíkem.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?