Recepty z rájePřes 1000 receptů

Domácí balkánský sýr

Publikováno 15.06.2018 v 11:11 v kategorii Bez masa, přečteno: 22x

Ingredience: 400-500 g co nejtvrdšího tvarohu, 1 vrchovatá lžíce soli, podle potřeby voda

Postup: Tvrdý tvaroh vložíme do vhodné plastové krabičky nebo do kastrůlku. Do zavařovací sklenice se 750 ml vody dáme vrchovatou lžíci soli a rozmícháme. Slanou vodou tvaroh zalijeme tak, aby byl ponořený. Uložíme do lednice a necháme louhovat asi 10 dní. Pak můžeme začít hodovat – získáme velmi jemný balkán. Kdo má rád slanější, přidá příště sůl. Podáváme s čerstvým chlebem s máslem a samozřejmě k šopskému salátu.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?