DOMÁCÍ SEKANÁ
Publikováno 15.06.2018 v 09:43 v kategorii Mleté maso, přečteno: 21x
Ingredience: 850 g mletého masa (2/3 hovězího, 1/3 vepřového), 2 a ½ cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce + jedno na potírání, 3 hrsti strouhanky, Velká špetka soli, Čerstvě mletý pepř, Hrst nasekané hladkolisté petrželky, Majoránka, 100 g slaniny, 2 dcl piva, 2 lžičky hořčice, 2 lžičky kečupu
Postup: 2 cibule, 2/3 slaniny, česnek a petrželku nasekejte nadrobno, nebo rozmixujte v mixeru. Do mísy vložte maso, přidejte nasekanou směs, lžičku majoránky, vejce, strouhanku, kečup a hořčici. Maso a ostatní ingredience dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Rukama vytvarujte sekanou a několikrát s ní uhoďte o prkénko, aby se dobře zpevnila. Zbylou cibuli nakrájejte na kolečka a zbylou slaninu na větší kousky. Cibuli a slaninu vložte na dno pekáče a zalijte pivem. Poté vložte do pekáče sekanou a potřete ji rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 1 hodinu a během pečení občas potírejte vejcem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů