Domácí turecký med
Publikováno 19.06.2018 v 15:04 v kategorii Moučníky, přečteno: 19x
Seznam přísad: 3 ks bílek, 180 g moučkový cukr, 100 g med, 120 g lískové oříšky, oplatky
Postup přípravy: Med dáme rozehřát. (Pozor! Nikdy ne vařit!) Bílky s cukrem postavíme do vařicí vody a šleháme do zhoustnutí. Pak tenkým pramínkem za stálého míchání přiléváme med. Nakonec přimícháme oříšky. Hmotu buď necháme ztuhnout, nebo jen prochladnout a pak ji natíráme na oplatku asi na 1 cm vysoko. Svrchu ji přikryjeme též oplatkou a zatížíme lehkým prkénkem. Druhý den (s oplatkou či bez) krájíme na úzké proužky. Podáváme ke kávě nebo čaji.
Komentáře
Celkem 0 komentářů