Dort mistra Martina
Publikováno 19.06.2018 v 14:39 v kategorii Dorty, přečteno: 32x
Ingredience: 1 l plnotučného mléka, 400 g sušeného pečiva, 200 g cukru krupice, 100 g kandovaného ovoce, 200 g mandlí, 2 vejce, skořice dle chuti, muškátový oříšek, zázvor, máslo na vymazání, cukr moučka na posypání
Postup:V hrnci ohřejeme mléko a zalijeme jím rozlámané pečivo. Jakmile změkne, vymačkáme přebytečnou tekutinu a pečivo smícháme v míse s kandovaným ovocem, cukrem, vejci, špetkou skořice, špetkou muškátového oříšku, šťávou z čerstvého zázvoru a nasekanými mandlemi. Vše dobře spojíme, těsto dáme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 150° asi 50 minut. Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů