Recepty z rájePřes 1000 receptů

Dortík se sušenkami a piškoty

Publikováno 19.06.2018 v 15:04 v kategorii Dorty, přečteno: 31x

Ingredience: Korpus: 200 g máslových sušenek, 100 g dětských piškotů, 180 g másla, na formu tuk

Náplň: 250 ml vody, 3 lžíce mleté želatiny, 300 g nízkotučného tvarohu, 200 g ricotty, 100 ml citronové šťávy, 130 g cukru moučky, 150 ml smetany ke šlehání, 250 g čerstvých nebo mražených jahod

Ozdobení: 120 g ricotty, 1 lžíce cukru moučky, 1 lžíce smetany ke šlehání, 13 drobných jahod

Postup:Máslové sušenky a piškoty umeleme nebo rozmixujeme. Polovinu dávky másla rozehřejeme a chladnoucí vmícháme k sušenkové drti. Propracujeme. Potom přidáme na kousky rozkrájené zbylé máslo a hněteme, dokud se všechny suroviny nespojí. Sušenkovou hmotu přendáme do formy o průměru 22 cm. Rovnoměrně ji prsty přitlačíme na dno i boky, přibližně do výše 6 cm. Formu uložíme na 30 minut do chladu. Ve vodě nabobtnalou želatinu rozpustíme ve vodní lázni. Tvaroh a ricottu promícháme s citronovou šťávou a 100 g cukru dohladka. Smetanu vyšleháme dotuha a po částech ji přidáme do tvarohové hmoty. Kousky jahod rozmixujeme se zbylým cukrem. Dvě třetiny dávky želatiny vešleháme do tvarohové hmoty a zbylou želatinu přidáme k rozmixovaným jahodám. Do formy vlijeme tvarohovou hmotu a rovnoměrně ji rozetřeme zhruba 1,5–2 cm od horního okraje. Nyní na tvarohovou hmotu rozlijeme jahodovou směs a špejlí ji v kruzích vmícháváme do tvarohu. Povrch dortu uhladíme a necháme v chladu ztuhnout. Ricottu vyšleháme s cukrem a smetanou. Vzniklým krémem a jahodami ozdobíme dort.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?