Drůbeží játra v česnekovém těstíčku
Publikováno 12.06.2018 v 12:55 v kategorii Kuřecí, přečteno: 26x
Ingredience: 500 g drůbeží játra, 2 vejce, 2 lžíce mléko, 3 stroužky česnek, 1 lžička majoránka, dle potřeby hladká mouka, trocha soli, olej na smažení
Postup: V misce rozšleháme vejce s mlékem, přidáme rozetřený česnek, majoránku a podle potřeby hladkou mouku, aby těstíčko bylo přiměřeně husté. Podle chuti osolíme a necháme odpočinout. Mezitím si připravíme játra na porce, odstraníme blány, omyjeme a necháme řádně okapat. Pak je namočíme do těstíčka. V pánvi necháme rozehřát olej, větší lžící nabíráme porce s těstíčkem a dáváme smažit. Na každou porci můžeme ještě před otočením přidat lžičku těstíčka. Játra v oleji opečeme z obou stran a raději 2x opakujeme, aby se nám pěkně prosmažila. Játra v česnekovém těstíčku podáváme s tatarskou omáčkou a vařenými brambory, eventuálně pouze s čerstvým pečivem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů