Dušená orient plec v pórku
Publikováno 06.11.2018 v 11:17 v kategorii Vepřové, přečteno: 34x
Suroviny:400 g vepřová plec, 3 lžíce sójová omáčka, 1 ks pórek středně velký, 1 lžička česnek sušený rovná, 1 lžička zázvor - mletý rovná, hřebíček mletý špetka, kurkuma na špičku lžičky, sůl, římský kmín mletý – špetku, olej zázvor a pórek na dozdobení
Postup:Vepřovou plec pokrájíme na kostky, které dáme do misky a okořeníme sušeným česnekem, zázvorem, římským kmínem, hřebíčkem, kurkumou a sójovou omáčkou. Maso zalijeme sójovou omáčkou, přidáme dvě lžíce oleje a vše důkladně promícháme a necháme cca hodinu odpočinout pod pokličkou. V kastrolu si rozehřejeme trošku oleje, do kterého dáme zatáhnout připravené kostky plecka. Přidáme pokrájený pórek, promícháme a podlijeme troškou vývaru. Dusíme zvolna pod poklicí, do změknutí masa. Pokud budeme mít hodně šťávy, zahustíme jí troškou solamylu, který rozmícháme v malém množství studené vody a provaříme, ale to většinou není nutné, protože rozdušený pórek nám sos dobře zahustí. Podáváme s rýží, bramborem nebo chlebem. Na talíři dozdobíme drobně nasekaným čerstvým zázvorem a pokrájeným pórkem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů