Dušené hovězí po florentinsku
Publikováno 12.06.2018 v 07:29 v kategorii Hovězí, přečteno: 28x
Ingredience: 800g hovězí kližky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 řapíkatý celer, 400g loupaných rajčat v plechovce, 2dcl červeného vína Chianti, 2 stroužky česneku, olej extra virgin, pár lístků bazalky, sůl, pepř
Postup: Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Nakrájíme zeleninu na základ a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso, bazalku, sůl a pepř. Po chvíli restování zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Poté přidáme rajčata a vlažnou vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme 3 hodiny. Po uplynulé době omáčku propasírujeme, maso nakrájíme na plátky a polijeme omáčkou.
Komentáře
Celkem 0 komentářů