Recepty z rájePřes 1000 receptů

Dušené maso z divočáka

Publikováno 15.06.2018 v 08:51 v kategorii Zvěřina, přečteno: 25x

Seznam přísad: 1 kg maso z divočáka, hladká mouka, 4 lžíce olej, 2 ks cibule, 2 ks mrkev, 4 stroužek česnek, 1 ks chilli paprička, 4 ks bobkový list, 1 ks větší rajčatový protlak, 3 dl červené víno, čerstvý libeček na ozdobu (nemusí být)

Postup: Maso z divočáka očistíme a nakrájíme na kousky. Poprášíme hladkou moukou a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a mrkev, nasekaný česnek s chilli papričkou a chvíli ještě s masem restujeme. Poté přihodíme bobkový list, přidáme rajčatový protlak a přilijeme červené víno. Přikryjeme pokličkou a necháme pomalu dusit asi 2 hodiny (průběžně mícháme a podle potřeby doléváme vodu). Když je maso z divočáka měkké, pokrm osolíme, opepříme a podle možností ozdobíme čerstvým libečkem (můžeme jej zamíchat i do masa). Jako přílohu podáváme chléb (případně toasty), vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?