Dušený králík s kokosovým mlékem
Publikováno 08.11.2018 v 14:35 v kategorii Králík, přečteno: 55x
Suroviny:600 g králičích dílů,3 lahůdkové cibulky, 3 cm kousek zázvoru, 4 stroužky česneku, 1 pálivá paprička,extra panenský olivový, mořská sůl, černý pepř, 1 lžíce sladké mleté papriky, 800 ml kokosového mléka, 1 dýně Hokaido, 1 cuketa, 150 g hub šitake, 300 g jasmínové rýže
Postup:Cibuli, zázvor, česnek a pálivou papričku bez semínek nakrájíme nadrobno, orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovými oleji, osolíme a opepříme. Jakmile je základ orestovaný dozlatova, přidáme osolené a opepřené díly králíka (větší díly rozřízneme) a orestujeme ze všech stran. Stáhneme plamen, přidáme papriku a ještě chvíli opékáme. Podlijeme kokosovým mlékem, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme asi 1,5 hodiny. V polovině dušení přidáme na kostky nakrájenou dýni, cuketu a huby.
Komentáře
Celkem 0 komentářů