Dýně hokaido pečená s brambory
Publikováno 15.06.2018 v 11:11 v kategorii Bez masa, přečteno: 31x
Ingredience: 1 menší dýně hokaido, 4-5 brambor, 2-3 lžíce sušené hlívy ústřičné v prášku, podle potřeby sůl, trocha tymiánu, trocha olivového oleje
Postup: Dýni omyjeme a pokrájíme na osminky. Brambory omyjeme kartáčkem a pokrájíme na půlky nebo na čtvrtky. Sušenou hlívu ústřičnou promícháme se solí a s čerstvým tymiánem. Můžeme přidat i trochu pepře. Brambory vložíme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme polovinou připravené směsí z hlívy, zakapeme olejem a dáme zapéct pod gril. Když jsou brambory poloměkké, přidáme k bramborám stejně okořeněnou dýni. Společně dopečeme. Podáváme s toasty nebo samotné jen jako chuťovku.
Komentáře
Celkem 0 komentářů