Dýňová polévka - skořicí provoněná a pomerančem dochucená
Publikováno 01.10.2018 v 14:36 v kategorii Polévky, přečteno: 30x
Ingredience: máslová dýně 1/2 ks, mrkev 1 ks, petržel 1 ks, malá šalotka 1 ks, voda cca 500 ml, máslo nebo olej kousek, šťáva z pomeranče 50 ml, sůl dle chuti, skořice dle chuti, bylinky (máta, koriandr) dle chuti, pomeranč na ozdobení
Příprava: Mrkev, petržel a šalotku oloupejte, pokrájejte na kostičky a osmahněte zlehka na másle. Jakmile lehce chytí barvu, dolijte vodou - asi 500 ml, maličko osolte. Po 20 minutách přidejte nakrájenou dýni a 10 minut ještě povařte. Zeleninu rozmixujte ponorným mixérem. Nyní přidejte pomerančovou šťávu, případně dosolte a ochuťte taky skořicí.
Komentáře
Celkem 0 komentářů